Sudokuer på papir

Jeg er ingen nørd. Jeg har da mange andre interesser. Det er helt tilfældigt at jeg i tidens løb har fået samlet og løst et par sudokuhæfter.

Fx disse.

Hæfter

Som det fremgår af billedet ovenover, er jeg ret glad for mit yndlingsforlag, Danmarks bedste, nemlig Krydsordsforlaget, som også er min sponsor ved verdensmesterskaber.

Jeg har i tidens løb prøvet mange hæfter. Her er min top tre - alle fra Krydsordforlaget.

Førsteplads - Tazuku Geni

Sudokuerne har her en passende sværhedsgrad.

De kan alle løses på under 10 minutter.

Aviser

Der findes sudokuer i snart hver en avis, men jeg har ikke afprøvet dem alle. Her er et lille udvalg af dem, jeg i tidens løb har prøvet. Størst problem er, at sudokuerne de senere år er blevet nedprioriteret og nu er for små mange steder. Der ikke er plads til evt. hjælpetal. Den slags gider jeg ikke spilde min tid på, med mindre da de er meget lette. Så er der ikke brug for hjælpetallene.

Tredjeplads Tazuku Diablo

Gode opgaver, men de er svære.

Det er ikke altid muligt at holde sig under 10 minutter.

Der går min irritationsgrænse.

Andenplads - Tazuku Varia

Her er mange spændende varianter.

Det er god træning op til verdensmesterskaberne

Politiken

Politiken har de sudokuer, jeg allerhelst vil løse. De er guf ...

Jyllands-Posten

Dagbladet Holstebro-Struer

I begyndelse var jeg vild med JP's sudokuer og løste i lang tid hver og en. Det var næsten dagens højdepunkt. Desværre har JP for nogle år siden skiftet format, så sudokuerne nu er meget små. Jeg gider ikke sidde med lup og pincet, når jeg løser. Der er derfor flere år siden jeg har løst en sudoku i Jyllands-Posten, selv om det er den avis, jeg holder.

Sudokuerne her har et næsten passende format, så dem løser jeg med glæde. De måtte dog godt være lidt større efter min smag.

Online

Se mine forslag til online sudokuer under Sudoku online.