Redskaber

Skriveredskaber er det allervigtigste for sudokuløseren. Her er mit bud på, hvad der er godt.

Grundlæggende foretrækker jeg at skrive med noget, der kan viskes ud.

  1. Tus: Bruger jeg aldrig, da det ikke kan viskes ud
  2. Kuglepen: Bruger jeg aldrig, da det ikke kan viskes ud
  3. Stiftblyant: Bruger jeg ikke. Den slags har det med at knække. Det tager opmærksomhed, og alt hvad der tager opmærksomhed er sudokuløserens fjende.
  4. Blyant med viskelæder: Godt at bruge i fx tog eller bus, hvor viskelæderet har det med at forsvinde. Ulempen er, at viskelæderet som regel bliver brugt inden blyanten. Viskelæderet på den viste blyant er også lidt for hårdt til at være godt. Grundlæggende foretrækker jeg blyant og viskelæder hver for sig.
  5. Blyanter: Blyanter er mit foretrukne. Bedst er en længde som på nr. 3 fra venste. Alt for bløde stifter er ikke godt. Derfor har nr. 1 fra venstre overlevet så længe, selv om jeg fik den ved VM i Indien for flere år siden.

Her har du så mit forslag til. hvilke remedier en dygtig sudokuløser bør have.

Viskelæderet er lige så vigtigt som skriveredskabet.

  1. Dette bruger jeg mest, men det har en del ulemper. Det er ikke ens i begge ender, og det tager opmærksomhed, når man på mystisk vis hele tiden får vendt det forkert. Det smuldrer også, når det har været brugt nogen tid og ender hurtigt i småstykker, som de viste. De er ikke meget bevendte, og de sviner unødigt meget.
  2. Dårligt viskelæder. Enderne er forskellige. Man får hurtig en favoritende, der mærkeligt nok aldrig vender mod papiret, når det er ønskeligt. Det giver irritation og TAGER OPMÆRKSOMHED.
  3. Det bedste viskelæder, jeg nogensidne har haft, fik vi til VM i Prag. Det er den sidste rest, der ses på billedet. Det var lille og firkantet engang og ramte derfor altid papiret perfekt, uanset hvordan man greb det. Og så var konsistensen perfekt fast. Det var drøjt, og det svinede ikke. Kort sagt perfekt. Det er ikke sært, at Tjekkerne tilhører verdenseliten i sudoku. Hvorfor er det aldrig lykkedes mig at finde den slags i en butik i Danmark? SUK!
  4. Ja, her kunne billeder af andre gode viskelædere være, men problemet er, at gode viskelædere har det med at blive brugt, såh ..... der kommer måske et billede engang, hvis jeg husker det, inden et godt viskelæder er brugt.

Blyantspidser

Ja, den behøver vist ingen kommentarer. Blyanter trænger langt oftere til at blive spidset, end man forestiller sig. Den viste model virker fint for mig.

Computer og printer

Computeren er helt nødvendig, hvis man skal blive en god sudokuløser. Der er talrige sider med sudokuer, der kan løses direkte på nettet.

Printeren er nødvendig, når spændende 'papirsudokuer' bliver fundet på nettet.

Lighter

Ja, hvad skal man mon bruge den til? Joh, indimellem går det selv for mestre ikke så godt med løseriet. Så er det betryggende at kunne hævne sig på utålelige og uløselige sudokuer ved simpelthen at futte dem af. Man bør dog altid sondere terrænet, så der aldrig brændes af i nærheden af letantændelige materialer, børn og andet, der måtte tage anstød eller skade af aktiviteten.

Sakse

Det er som bekendt ikke altid muligt at sætte irriterende sudokuer i lys lue. Måske ønsker man sig også en langsommere hævn. Her er sakse glimrende. Ønskes en rustik hævn over sudokuen, vil jeg anbefale saksene 5 og 6, mens en mere langsommelig urban og diabolsk hævn fås ved anvendelse af en fin sysaks - fx nr. 1. God fornøjelse!